WERKWIJZE

Hieronder vind u informatie over onze werkwijze gedurende het gehele proces van het uitzoeken tot en met de plaatsing van de GRAFSTEEN, GEDENKSTEEN of het GRAFMONUMENT ter nagedachtenis van uw dierbare. Wij trachten u een zo goed mogelijk beeld te geven van het proces wat u bij ons kunt verwachten.

  1. UITZOEKEN EN SAMENSTELLEN

Tijdens ons eerste gesprek nemen wij alle tijd om met u alle mogelijkheden voor het grafmonument door te nemen. Er zijn duizenden modellen en samenstellingen te bedenken voor de vormgeving van een grafsteen, gedenksteen of grafmonument. Het is belangrijk dat er een grafmonument wordt samengesteld met de uitstraling die past bij de herinnering. U hebt misschien zelf al een idee in gedachten. Het wordt vaak als prettig ervaren om in onze showroom de natuursteensoorten en diverse modellen in werkelijkheid te zien. Wanneer de grafsteen, gedenksteen of grafmonument op de juiste manier is samengesteld en ontworpen zetten wij de bestelling zo spoedig mogelijk in werking. Tegelijkertijd gaan wij aan de slag om de VERGUNNING voor het plaatsen van een grafmonument aan te vragen bij de desbetreffende gemeente.

2. GOEDKEURING LAYOUT

Tijdens een eerste gesprek wordt er soms al een eerste tekst opgesteld, wij benadrukken echter altijd vooral de tijd te nemen om de tekst op te stellen. Dit kan toch emotioneel zijn en is van groot belang. Het is dan ook altijd mogelijk om op een later tijdstip nog terug te komen om de inscriptie aan te leveren. Wij verwerken de aangeleverde tekst in een lay-out met het lettertype dat u heeft uitgekozen voor de grafsteen, gedenksteen of grafmonument. Vervolgens sturen wij u deze toe om het nog eens rustig na te kunnen kijken.

3. IN ELKAAR ZETTEN

De grafsteen, gedenksteen of grafmonument wordt met grote zorg bij ons in de werkplaats in elkaar gezet.   Om de beste kwaliteit te kunnen leveren kiezen wij ervoor dit niet op de begraafplaats te doen maar in de werkplaats. Om de kwaliteit nog extra te benadrukken gebruiken wij dikkere materialen met vollere kleuren.

4 .AANBRENGEN VAN INSCRIPTIE

Het aanbrengen van de inscriptie volgens de door u goedgekeurde lay-out is een werk van grote precisie. Er bestaan verschillende technieken voor het aanbrengen van de inscriptie.

1 Opgelegde letters: Na dat er gaatjes zijn geboord worden deze letters die uitgevoerd zijn uit brons, aluminium of RVS verlijmd op de plaat. De kans is groot dat opgelegde letters na verloop van tijd een matte uitstraling krijgen door weersinvloeden, deze letterkeus vergt dus meer onderhoud

2 Gestraalde letter. Dit is de meest voorkomende techniek,   een gestraalde letter blijft ook mooi en heeft weinig onderhoud nodig. Wat de kleur betreft zijn er heel veel mogelijkheden.

5 .PLAATSING

Als laatste stap in het proces wordt de grafsteen, gedenksteen of grafmonument geplaatst. Ook hiervoor wordt ruim de tijd genomen. Wij zien er persoonlijk op toe dat het monument stijlvol geplaatst wordt. Ook wordt de omgeving netjes achtergelaten. Het komt regelmatig voor dat de familie aanwezig wil zijn bij de plaatsing, dat is voor ons geen probleem, wij respecteren deze keuze en zullen u dan ook zeker bijstaan.